Apps voor mobiel bankieren

Tegenwoordig doen wij steeds meer met onze mobiele telefoon en zeker niet alleen bellen. Niemand kan meer zonder een smartphone door het leven gaan. Banken hadden dit al snel door en daardoor zijn er tegenwoordig vele applicaties beschikbaar van de bekende banken. Mobiel bankieren is niet alleen gemakkelijk, het is ook ontzettend handig. Maar welke apps zijn er voor mobiel bankieren? Bekijk hieronder de beste van dit moment:

ING Bankieren

Vooral de ING was er als de kippen bij en staan bekend om een zeer goed platform voor mobiel bankieren. ING Bankieren kan zowel op de smartphone als de tablet en beschikt over tal van handige functies. Er kan bijvoorbeeld ingelogd worden met Touch ID en jouw bankrekening kan ook worden gekoppeld aan een Apple Watch. Voeg gemakkelijk meerdere bankrekening toe aan de applicatie, ontvang meldingen en sla rekeningnummers op.

Pluspunten

Het is mogelijk om tot een bedrag van 5000 euro privé over te boeken en zakelijk tot wel 10.000 euro. Dit kan naar alle rekeningnummers en er komt geen apparaatje aan te pas. Daarnaast beschikt de applicatie over een speciale ondersteuning voor slechtzienden. Het inzien en gebruiken van leningen en creditcard-betalingen is ook ten alle tijden een mogelijkheid.

Rabo Bankieren

De applicatie van de RaboBank werkt met een zogeheten ‘Random Reader’. Dit apparaatje moet eigenlijk bij elke transactie worden gebruikt, wat niet altijd even handig is. In 2015 onderging de app een metamorfose. Er kunnen meerdere accounts op de app worden gezet en het is mogelijk om via jouw smartphone een annuleringsverzekering of reisverzekering af te sluiten.

Pluspunten

Rabo Bankieren geeft enkele pluspunten, waaronder het directe contact met de klantenservice van de bank. Daarnaast kunnen acceptgiro’s worden gescand, wat veel rompslomp voorkomt. Er is geen apparaatje nodig tot maximaal 1000 euro per week, dan gaat om de rekeningnummers uit jouw contactenlijst.

ABN Bankieren

Ook bij de ABN Amro Bank kunnen gebruikers de applicatie gebruiken. Deze applicatie behoort tot de betere, vanwege enkele unieke functies. Er kan een betaling worden gedaan als cadeau met een persoonlijke vermelding, het is mogelijk om een rekening te splitsen en rekeningen te delen.

Pluspunten

Acceptgiro’s kunnen worden gescand en het is mogelijk om meerdere account te gebruiken. Daarnaast kan je meldingen ontvangen wanneer er een geldbedrag op jouw rekening wordt gestort. Het daglimiet kan gemakkelijk en snel worden aangepast.